Monica Rasmussen

Monica Rasmussen

Frisør

Frisyre etter din ansiktsform- Tips og Triks som er viktig å tenke på

Postet av Monica Rasmussen den 12. Jan 2016

Bildet er lånt av Rosehiphats.com/blog


Ett viktig moment å ta hensyn til ved valg av frisyre er din ansiktsform. Ofte får jeg kunder i stolen som har med bilder av frisyrer de ønsker,uten å tenke på om det passer deres ansiktsform. Jeg vil gå så langt som å påstå at uten den riktige formen til ansiktet,vil ikke frisyren bli like pen. Det vil ikke si at du aldri kan prøve en frisyre som kanskje ikke er optimal til deg,det kan du. Men den frisyren som vil passe aller best er den som skaper mest harmoni og balanse i ansiktet ditt.


På dette punktet synes mange av mine kunder at det er vanskelig å forstå hvilke ansiktsform de har,og det er kanskje ikke alle som er like flink å kunne se slike detaljer. Jeg skal forklare det veldig enkelt her med noen korte eksempler som vil gjøre det letter å forstå.


For å skape harmoni og balanse i ansiktet må man fylle ut med volum der det er smalt, dekke til med hår der det er bredere. Har man ett kort ansikt,kan man forlenge ansiktsformen med å ha lengre hår. Har man ett langt ansikt kan man klippe det korter for å skape illusjon av fylde og volum i ansiktet.1. La oss si at du er veldig smal på ett området i ansiktet/eller hele. Da er det fordelaktig at det å lage volum for å fylle ut der det mangler fylde.


2. Er du veldig bred på ett område i ansiktet/eller hele, vil det være gunstig å gjøre det smalere ved at det er noe hår med litt lengde som ligger litt mot ansiktet/kinnben.


3. Har du ett ansikt som er firkantet,med definerte kinnben/kjeveben kan det være fint å myke opp ansiktsformen med myke linjer i klippen.


4. Har du ett rundt ansikt vil det både være gunstig å fylle ut der det er smalest, og å legge hår mot ansiktet der det er bredest. dette fordi denne formen ofte kan være smal oppe og nede,men ikke alltid.


5. Har du ett Triangulært ansikt,som vil si at du er smalest oppe og bredest nede,så fyller man ut med volum på det smaleste punktet.


6. Har du omvendt Triangulært ansikt,som vil si at du er smalest nede og bredest oppe,vil man fylle med volum nede.


7. Har du ett hjerteformet ansikt som da er bredest i "vikene" og smalest ned,vil man fylle ut nede,men samtidig passe på at "vikene" ikke får for mye volum.


8. Ett diamantformet ansikt er formet som en diamant og er kantete på toppen av panna, og ned ved haka-og gjerne bredere akkurat ved kinnbenene. Da er det gjerne ønskelig å fylle ut med volum i området mellom kinnben og toppen av panna, og fra kinnet og ned til haken for å balansere ut formen.


9. Den ovale ansiktsformen er en form som kan passe de fleste frisyrer nettopp fordi ansiktet er perfekt balansert i alle vinkler.


Så alt handler egentlig om å balansere formen- ved å fylle i med volum der det er smalest, eller ved å smalne inn der det er bredest. Vil du korte ned en høy panne hjelper det på med en rett lugg,men her må man også ta hensyn til resten av formen i ansiktet.


Ønsker du hjelp med å finne den riktige frisyren til din ansiktform kan du booke time hos meg HER eller du kan ringe Adam og Eva Verftet tlf: 73 51 70 80. Vi holder til i Innherredsveien 10 som er rett før SushiBar på hjørnet mot Solsiden.


Copyright tekst Monica Rasmussen
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc