Monica Rasmussen

Monica Rasmussen

Frisør

JANTELOVEN:

Postet av Monica Rasmussen den 2. Feb 2016

I dette innlegget kommer jeg til å bruke meg selv som eksempel i tekst og bilder når det kommer til alder og stil for å statuere ett poeng når det kommer til Jantelov Norge. Jeg er en typisk utenfor boksen 40 åring som har funnet min egen personlige stil som jeg er veldig komfortabel med,og som beskriver min personlighet og den jeg er, uten å holde tilbake noe av essensen meg.Noe flere kvinner bør gjøre.

Det jeg ofte har fått høre i mine 15 år i bransjen er: " Nei nå er jeg blitt 30 år så nå kan jeg ikke lenger ha langt hår, nå må jeg klippe meg kort". Det jeg hører er:" Nei nå er jeg blitt 30 år så nå kan jeg ikke være meg selv lengre for etter samfunnets normer skal en dame i min alder ha kortere hår!"

En annen kommentar som går igjen er: " Nei nå som jeg er 40 år og har fått barn så kan jeg ikke kle meg sånn,jeg kan ikke være for sexy som mor". Det jeg hører er: " Nei nå er jeg blitt 40 så nå kan jeg la meg selv forfalle fordi det er det som forventes da Janteloven sier at jeg ikke skal skille meg for mye ut i min alder!"


Hva er det med oss nordmenn som gjør at vi setter en sånn idotisk standard for hva som er akseptabelt. Skal vi ikke få lov å være oss selv uten å bli dømt for å være "annerledes" når vi i realiteten bare vil være oss selv.

Alt for mye lar vi oss styre av hva andre mener ,og hvordan omgivelsene mener vi skal se ut når vi når en viss alder. Det skjer veldig ofte at jeg får kunder i stolen som kommer med disse kommentarene som jeg nevnte ovenfor. I mitt hodet blir det helt feil at man skal endre sin personlige stil og utseendet fordi man føler man på grunn av sin alder. Alder er bare ett tall i mine øyne.

Som Frisør og Make Up Artist synes jeg det er utrolig spennende og morsomt å jobbe med voksne damer og menn da det er de som virkelig trenger denne ekspertisen vi innehar til å finne sin egen personlige stil.Ofte er de låst i en stil de ikke egentlig trives med,men som de føler de må ha på grunn av andres fordommer. Når alt det egentlig handler om er å tørre å finne seg selv og sin stil

Hva kjennetegner så en bra stil til deg? En passende stil til deg er noe som reflekterer din personlighet og din smak for det estetiske. Noen av oss er dramatiske i stilen (som meg), andre er mer konservative, og noen har en mer Romantisk stil. Så har du Bohem stil, Sporty stil, Glamour stil, og noen foretrekker den naturlige looken. Det er mange uttrykk å velge mellom,og kanskje du er litt av alt som jeg. Ofte kan man ha en hovedstil som en foretrekker,men så blander man gjerne inn elementer fra andre ulike stiler som man liker.Det er denne mixen som til slutt blir din personlige stil.

Så hvordan finner man sin personlige stil? En god konsultasjon med din Frisør og Make Up Artist kan hjelpe deg langt på veien. Å her mener jeg at jeg har god kompetanse når det kommer til å se personen bak. Det handler ikke bare om det ytre,men det indre for å treffe den riktige stilen. Her liker jeg å spørre en god del spørsmål om hvordan din hverdag er og hva du liker. Viktig poeng er også å vite hvor er du nå,og hvem ønsker du å bli.Er det forenelig med din livsstil f.eks.Stil er din personlighet, det er ett uttrykk du ønsker å formidle til omverden. Hvem er du? Hvem vil du være? Hva vil du utstråle?

Vi blir dessverre ofte dømt etter utseendet fordi det er det første en person ser når de møter deg, det er ofte slik det er. Skal du i ett jobbintervju f.eks så er det jo fordelaktig at din stil den dagen er siktet inn på den aktuelle type jobb du søker,men det skal alikvel vise hvem du er. Utsrålingen vår henger mye sammen med hvordan man føler seg. Er man komfortabel med sin egen stil så utstråler man en god selvtillitt også. Det handler like mye om det indre som det ytre.


Når jeg jobber med mine kunder så ønsker jeg å komme litt til bunns i hvem de er.Det er ut i fra dette jeg kan bestemme frisyre og Make up som passer. Da har ikke alderen noe som helst å si fordi det er deg som person jeg ønsker å få frem. Jeg ønsker at mine kunder skal føle seg strålende uansett alder,og ikke la seg sette i bås av ett tall. Ja for alder er inget mer enn akkurat bare ett tall,som egentlig ikke betyr noe som helst i det store og hele bildet.

Når jeg jobber ser jeg ikke bare på personen bak,men tar hensyn til ansiktsform og hudtoner for best mulig personlig resultat til deg. Helheten er stikkordet. Om du ønsker Make Up tar jeg hensyn til øyefarge og øyeform.

Jeg liker også å se på snitt på klær for å finne den rette fasongen til din kroppsfasong. Veldig ofte skjuler vi det vi burde fremheve,og motsatt. Stil handler om å finne riktig fasong og form til deg.

Om du har problemer med å finne din egen stil med hår, make up og klær - så hjelper jeg deg gjerne. Jeg vil i neste blogginnlegg komme med litt informasjon om hvordan du kan booke nesten en hel dag med meg for en "BLI DEG SELV" opplevelse En dag med dypdykk ned i din personlighet for å finne frem den virkelige deg som venter på å komme frem, og stråle om kapp med solen:)


Høres det ikke fantastisk ut?

Ønsker du å booke time hos meg enten for klipp, farge eller bryndesign kan du bestille HER :)

Imens kan dere vente i spenning på neste innlegg om det er ett ønske om en hel dag med meg.


Copyright bilder Monica Rasmussen private bilder
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc