Monica Rasmussen

Monica Rasmussen

Frisør

KVALITET OG TEKNISK DYKTIGHET PÅ ADAM OG EVA VERFTET

Postet av Monica Rasmussen den 28. Mai 2017

Foto: Bård Ivar Basmo

I mine 15 år som Frisør har jeg savnet høy faglig dyktighet og kvalitet i mitt yrke som Frisør. At det skulle gå over 15 år før jeg fant ett arbeidssted som tilfredstilte mine høye krav til kvalitet på Frisør arbeidet, skjemmes jeg nesten over å ikke ha funnet før nå.Jeg synes det er en skam at ikke alle verdsetter yrket sitt høyere enn de gjør. Jeg synes det er fryktelig synd, fordi jeg tror det er mange som ikke "vet bedre" om de ikke har opplevd å få jobbe sammen med kolleger som virkelig er "nerder" med passion for frisørfaget sitt.

Jeg sitter med at inntrykk at bransjen er blitt ett enste stort samlebånd der det handler mer om penger enn kvalitet.Nå greier jeg ikke alle under en kam og sier at alle er slik,men det er dessverre blitt mer og mer av det. Hvor blir det av yrkesstoltheten over eget fag, hvor blir det av kreativiteten? Hvor blir det av respekten for Frisøryrket, at vi faktisk på sett og vis er kunstnere som skaper hår kunst? Skal alt handle om å få kunden inn/ut av stolen fortest mulig så tror jeg mange mister gnisten over eget yrke, og leverer arbeid av mindre bra kvalitet.

I mitt hodet er det arbeidet jeg leverer til en kunde,uansett hvem,en kunde jeg sender ut med min signatur på. Vil jeg at min signatur skal være dårlig?NEI! Jeg vil føle at jeg er stolt over det arbeidet jeg har gjort,og jeg vil føle at jeg har møtt kundens ønsker og behov når det kommer til valg av frisyre og farge.

Jeg bruker å si at du får det du betaler for. Det er forskjell på å bare klippe av og fjerne hår, enn å virkelig jobbe med hårets struktur. Førstnevnte gir i mine øyne ingen bra form om du bare fjerner hår, forstå meg rett. Sistnevnte krever at du virkelig jobber med håret,ser hvordan det naturlig faller, hvilke frisyrer og fargetoner som passer kundens ansikt osv.Du virkelig jobber frem ett uttrykk som skal representere kunden, du skal ikke bare ta bort håret!

Det er her jeg mener det vises hva som skiller klinten fra hveten. Hva som vil gjøre deg til en dyktig frisør eller ikke. Alt handler om detaljer,og å perfeksjonere linjer og formen på håret,det er det lille ekstra som gjør hele frisyren og uttrykket. Å det er det lille ekstra jeg ønsker å yte, og det er det som får kundene til å ville komme tilbake til deg som Frisør.

Det er sikkert delte meninger om hva som er en bra hårklipp,og jeg er ikke ute etter en diskusjon på det. Jeg synes bare generelt at det er synd at fagnivået ikke er like høyt alle steder.

Teamet på Verftet

Derfor må jeg skryte uhemmet av min arbeidsplass og kolleger på Adam og Eva Verftet i Trondheim som hver og en har utrolig høy kompetanse innen hår, og som virkelig brenner for faget sitt. Det er rett og slett fantastiske folk å jobbe med, og vi alle er samlet som ett TEAM.Vi spør hverandre om råd, lærer av hverandre og det er ingen som går rundt å tror de er bedre enn sin kollega da alle innser at det hele tiden er noe nytt å lære. Vi verdsetter hverandres ulikheter, og jobber tett sammen for å finne det beste for hver kunde. Dette er noe jeg har savnet skikkelig, Team følelsen, og det å ha noen å sparre med for å utvikle ideer og kreativitet for stadig bli bedre stylist.

I min bransje møter man ofte misunnelse og sjalusi fra kolleger og andre i samme bransje. Det er mange som ikke tåler at noen er bedre enn dem selv. I stedet for å se på andre i samme bransje med misunnelse, så er det bedre å bli inspirert av dem til å bli enda dyktigere som Frisør.Vri det om til noe positivt, jobb sammen som ett Team og spill på lag slik at alle kan forbedre sitt potensiale ,med en stadig høyere kompetanse innen faglig dyktighet.

I LOVE IT!

Ønsker du å booke time hos meg eller noen av mine kolleger, klikk HER


Copyright bilde Adam og Eva Verftet

Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc