Monica Rasmussen

Monica Rasmussen

Frisør

A LITTLE HOLLYWOOD MAKEOVER - 60 ÅR OG FÅR NY STIL

Postet av Monica Rasmussen den 24. Feb 2016

Heidi som fyller 60 år nå i helgen har aldri funnet sin egen stil. Hun liker å ha komfortable klær på seg,og ender ofte opp i joggebukse og crocks. Går ofte i store klær for å dekke mest mulig av kroppen. Hun er veldig glad i farger,men er redd for å skille seg for mye ut ,selv om hun har veldig lyst å gå i annet enn sort og hvitt.

Som person er hun en type som tenker på andre før hun tenker på seg selv. Hun hjelper andre veldig mye,og glemmer ofte seg selv.En typisk omsorgsperson som har vanskelig for å si nei, da hun ikke har samvittighet til å ikke hjelpe andre. Så da var det på tide syntes hun å ta vare på seg selv.



Mitt inntrykk av Heidi er at hun egentlig er en litt fargeglad og sprudlende person som behøver å komme litt frem. Har inntrykk av at hun er litt redd for å synes,men samtidig har hun lyst til å vises litt mer. Jeg forklarte henne at det å synes ikke nødvendigvis er knyttet til å være oppmerksomhetssyk. Det handler om å ta vare på sitt indre,og det å kunne gå rundt å strutte av selvtillit og føle seg bra i eget skinn. Egoistisk er det heller ikke,da vi må bli langt flinkere på å pleie oss selv og vårt indre. Om man føler seg bra på utsiden vil det føles bedre på innsiden.



Som Astrolog så liker jeg å bruke astrologien som hjelpemiddel i min jobb som Frisør og Make Up Artist. Så Heidi fikk en liten innføring av Astrologien i forhold til hennes stjernetegn og hennes personlighet. Hun fikk mange aha opplevelser,og jeg satt med ett inntrykk, ut i fra hva hun sa, at endel brikker falt på plass for henne.

Det synes jeg er så utrolig herlig at jeg kan bidra på ett dypere plan også. Psykologi er jo en stor del av vår jobb som Frisører for å forstå de ulike typer mennesker, vi blir nesten litt "hobbypsykologer" for mange av våre kunder. Astrologien tar det ett hakk dypere for meg,og er en viktig del av hvordan jeg jobber. Men må nevne at dette ikke er noe jeg tvinger på mennesker som ikke har troen på slikt.

FØR OG ETTER


Heidi ønsket å ha en stil på håret som var litt leken og tøff,noe jeg synes passer henne bra i forhold til ansiktsformen. Jeg ønsket å gi henne ett løft i ansiktet da det lange håret nesten druknet ansiktstrekkene hennes. Jeg klipte en korter frisyre og beholdt litt lengde i nakken slik at jeg fikk forlenget halsen hennes med litt vipper ut til siden for løft til ansiktet. Skrådde luggen for å bryte den litt firkantede ansiktsformen med en liten panne for å skape ett løft til ansiktet. Punktklipte hele frisyren for å skape ett luftigere,og mer fjærlett/rufsete utseende.



La inn masse foliestriper for å lysne det allerede helgrå håret slik at hun skulle slippe mye jobb med ettervekst,men også for å gi håret en litt hardere struktur da håret er veldig glatt/flatt. Foliestriper vil også gi frisyren ett løft. Jeg gikk over med en kald farge på stripene for å gi ett inntrykk av mer kalde toner mot ansiktet som bar preg av litt rødlige toner i huden. En kald tone vil dempe røde toner i ansiktet.

Bryn før

Bryn etter (kun formet og farget)

Brynene til Heidi var relativt fyldige,men veldig lyse og uten form. Her gikk jeg inn å formet de med saks,tråd og napping. Først farget jeg de opp flere ganger for å få en jevn farge på hele brynet. Resultatet ble ett mer oppløftende inntrykk på hele ansiktet,men også på øynene. Jeg beholdt den naturlige fylden på hennes bryn og ga de mer farge for å ramme inn øynene.

På Make Up har jeg lagt vekt på å fremheve hennes fantastiske blå øyne ved å bruke fersken/orange/bruntoner som vil bli en komplementær farge til hennes blå øyne. Jeg har lagt en lysere farge på øyelokket for å åpne opp øyet, og litt mørkere i globallinjen for å få ett løft på litt tunge øyelokk. Lagt en mørkere skygge under øynene for å åpne opp blikket enda mer.

MAKE UP

Jeg ba henne ta med en bag med klær for å se hvilke typer fasonger og snitt hun hadde på sine klær. Det som gikk igjen var mye firkantede former,noe som vil gjøre at hun ser større og bredere ut enn hun faktisk er. Ermer som stoppet midt på overarmen,og alt for lange overdeler med bredde. Alt i alt plagg som bare bidro til at hun så mye større ut enn sin fasong.

En passende fasong for Heidi er mer innsvinget form på klærne rundt midjen for å gi en smalere siluett, og V-hals for å forlenge halspartiet. Litt lengre ermer på overdel, eller en lengde som stopper forbi albuen for å gi inntrykk av smalere armer. Å Holde lengden på overdelen ovenfor skrittet vil gi inntrykk av lengre bein. Hun kan også ha fotside overdeler så lenge de er innsvinget i midjen, og og har litt lengre/smale armer med en v- utringning. Lange smykker vil også gi en forlengende effekt på hennes kroppsfasong.


Jeg brukte de klærne som Heidi hadde med seg,som hadde den mest optimale fasongen. Det gikk mye i sort og hvitt og noen blåtoner av det hun hadde. Det er ikke det første jeg hadde valgt av farger til henne, men på denne dagen brukte vi det vi hadde tilgjengelig.

Heidi hadde vært nydelig i litt skarpere Turkis/klare blåtoner for å fremheve hennes fargetoner,og for å få frem øynene. Hvitt funker også veldig fint mot ansiktet da det gjør henne klarere i fargetonene i ansiktet.


Litt dårlig lys på bildet under,men var så fint at det måtte med


Det varmer ekstra mye for meg som Stylist når Heidis nærmeste kontakter meg for å fortelle hvor mye det gjorde for henne som person å få denne Makeover dagen. Jeg har en jobb med mening som får lov til å hjelpe andre til å føle seg bra, innenfra og ut<3




GRATULERE MED DAGEN TIL FLOTTE HEIDI SOM FYLLER 60 ÅR I HELGEN! HÅPER DU TRIVES MED DEN NYE STILEN DIN.


Bildet lånt fra Google


Ønsker du hjelp til å finne din stil? Du kan lese mer om hvordan en slik dag med meg foregår HER eller ringe 73 510 80 for mer informasjon.


Copyright bilder Monica Rasmussen










Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc